Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Громадська організація "Мiжнародний фонд "Взаєморозуміння і толерантність" - Самаритяни_мед_11-12
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
Friday Mar 29

PDF Print E-mail

Організація: Громадська організація "Спілка самаритян України" Київське об'єднання

Адреса організації: Україна, м.Київ, вул.Богатирська, 30, 04655

Телефон, факс: +38(044)489-91-01, +38(044)489-91-03

Ел. пошта: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Web-сайт: http://www.ssu.kiev.ua

Номер заявки: 20-МЕД-11

Керівник проекту: Левковська Яніна Леонідівна

Назва проекту: "Мобільна служба догляду за колишніми жертвами нацизму"

Термін дії проекту: 01.05.2011 - 01.05.2012

Кошти організатора програми: 240 000,00 грн.

Цільова група: 50 осіб

Опис проекту:

Завдяки фінансуванню Міжнародною громадською організацією «Міжнародний Фонд» "ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ І ТОЛЕРАНТНІСТЬ" проекту «Мобільна Служба Догляду за колишніми жертвами нацизму» в Оболонському районі м. Києва та на основі укладеного Договору №41 від 30.05.2011 року про співробітництво між Міжнародною громадською організацією «Міжнародний Фонд» "ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ І ТОЛЕРАНТНІСТЬ" та Громадською організацією Спілка Самаритян України Київське Обєднання, продовжується проект «Мобільна Служба Догляду за колишніми жертвами нацизму» в Оболонському районі м. Києва. Фінансова підтримка проекту розрахована на 1 рік.

Мобільна Служба догляду складається з 2 бригад. До складу кожної бригади входить /фельдшер( медична сестра), соціальний робітник і водій/. Середній медичний персонал достатньо кваліфікований, володіє усіма навичками, як догляду за хворими так і надання долікарської медичної допомоги, виконання всіх медсестринських маніпуляцій.

На 31.03. 2012 року обстежено 300 пацієнтів , щоденно 60 пацієнтам надається комплекс медичних та соціальних послуг, щомісячно кожний пацієнт отримує продуктовий набір на суму біля 100 грн., також пацієнти забезпечені медикаментами, постільною білизною та засобами гігієни. З кожним з них укладена добровільна угода про догляд, на кожного пацієнта заведена особиста папка для реєстрації всіх наданих послуг та складання щомісячних звітів.

Всі послуги надаються пацієнтам безкоштовно і на основі безкорисливості.

Догляд передбачає не лише виконання лікарських призначень, а і гігієнічне утримання хворого, його ліжка, квартири у належному стані. Надається допомога при прийомі їжі, фізіологічних відправленнях, організації дозвілля хворого, перевезення з/до медичних установ, поліклінік, родичі підопічних отримали професійні навики по догляду за лежачими хворими.

Цей проект об’єднує надання як медичних так і соціальних послуг хворим на дому, що значно здешевлює вартість цих послуг, створює комфортні умови життя, як для підопічних так і для родичів пацієнтів.

Постійний догляд за пацієнтами   значно покращив життєвий стан цих людей, зменшив кількість звернень їх до поліклінік, невідкладної та швидкої медичної допомоги.

В багатьох випадках відпала необхідність стаціонарного лікування цієї категорії пацієнтів.

Виконано 300 виїздів бригадами МСД для обстеження зазначеної категорії, за наданими списками на обліку знаходиться більш як 600 осіб, які мають категорію «жертва нацизму», виявлення пацієнтів дійсно потребуючих надання медико-соціальної допомоги продовжується.

Проблеми, непередбачені негативні і позитивні моменти, які виникали в ході реалізації.

Станом на 31.03.2012 року всі непередбачені та негативні моменти відсутні.

Позитивні моменти:

- щира вдячність пацієнтів та їх родичів;

- відпала необхідність тривалих співбесід та роз’яснень з пацієнтами та родичами стосовно роботи бригад Мобільної Служби Догляду по проекту;

- пацієнти готові офіційно відмовитись від надання аналогічних послуг державними установами;

- бажання родичів продовжувати навчатись правильно доглядати лежачих хворих за допомогою фельдшера, або медичної сестри МСД;

- значне полегшення для родичів за допомогою інвалідних пристосувань догляду за лежачими хворими.

Фотогалерея:

joomlamodniyportal.ru