Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Громадська організація "Мiжнародний фонд "Взаєморозуміння і толерантність" - ПерХмел_істор_11-12
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
Tuesday Mar 19

PDF Print E-mail

Організація: Переяслав-Хмельницьке відділення МГО "МФ "Взаєморозуміння і толерантність"

Номер заявки: 21-ІСТ-11

Керівник проекту: Ковальська Анелія Віталіївна

Назва проекту: "Пам'ять серця"

Термін дії проекту: 01.06.2011 - 01.06.2012

Кошти організатора програми: 240 000,00 грн.

Опис проекту: проведення історичних досліджень та заходів по збереженню історичної пам"яті, формування у молоді почуття відповідальності та громадянської свідомості, забезпечення психологічної та соціальної підтримки жертв нацистських переслідувань, залучення волонтерів до громадської активності. В межах проекту проведено заходи:

- презентація проекту органам місцевого самоврядування. Інформацію про напрямки впровадження проекту представлено на сайті Переяслав-Хмельницької міської ради, а також висвітлено на сторінках місцевої преси.

- створено координаційну раду з питань реалізації проекту. До неї увійшли представники соціальних служб міста і району, медустанов, фахівці центру по обслуговуванню одиноких та інвалідів, науковці Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди, які працюють у галузях історії, соціології, геронтології та психології, а також представники цільової групи.

- зустрічі у клубі колишніх в’язнів "Пам"ять серця", у школах міста, у університеті, проведення виставок творчих робіт (виставка робіт відомої вишивальниці Ніни Іванівни Лазенко. Вона – активіст групи взаємодопомоги, яка створена з числа жертв націонал-соціалізму та їхніх родичів), проведено конкурс на кращу письмову творчу роботу про долі жертв нацизму.

- вітання ювілярів : Малишко Ольга Семенівна, якій виповнилося 90 років (фото 2), Андріяш Ганна Дмитрівна, яка також відсвяткувала 90-річний ювілей (фото 3). Із 85-річчям приймала наші вітання Сулима Ганна Миколаївна (фото 4). Справжнім святом став день нашого візиту для Ганни Захарівни Глушакової, якій виповнилося 70 років (фото 5). Іменинниці радо приймали подарунки та квіти, щиро дякуючи про турботу.

- запис відео-інтерв`ю зі свідками історії, видання листівок-біографій;

- проведення семінарів для соціальних працівників міста і району, волонтерів, психологічних тренінгів з членами цільової групи. Варто зазначити, що серед волонтерів, які співпрацюватимуть з відділенням в межах проекту, є висококваліфіковані фахівці у галузях соціології, геронтології та психології. Зокрема, це науковці Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди. Серед них є і практикуючі психологи, які володіють геріатричними знаннями;

- видання книжки "Пам"ять серця" зі спогадами жертв нацизму;

- видання Альбому «Пам’ять серця», який містить фоторепортаж про акції в рамках згаданого проекту.

 

Фотогалерея:

joomlamodniyportal.ru