Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Громадська організація "Мiжнародний фонд "Взаєморозуміння і толерантність" - ПерХм_істор_Клуб «Пам'ять серця»
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
Friday Mar 29

PDF Print E-mail

 pamt_serca  

Проект фінансується за рахунок коштів Німецького Федерального фонду «Пам'ять, відповідальність і майбутнє».
Мета проекту – психологічна та соціальна підтримка жертв нацизму, забезпечення активної участі колишніх в’язнів та остарбайтерів у громадському житті.
У рамках проекту створено клуб «Пам'ять серця», програмою роботи якого передбачено проведення різноманітних соціальних та культурних заходів. Члени клубу мають можливість зустрічатися з представниками влади, отримати кваліфіковані консультації з питань повсякденного життя, соціального забезпечення і медичної допомоги. foto6Привітання за домашніми адресами, спілкування з відомими на Переяславщині людьми підвищують якість життя колишніх в’язнів, позбавляють їх соціальної ізоляції. Відділення співпрацює з міським і районним центрами соціального захисту пенсіонерів та інвалідів. 

Під час зустрічей у клубі «Пам'ять серця» колишні в’язні та остарбайтери мають можливість самореалізуватися у соціумі, поспілкуватися не лише один із одним, а й із представниками молодого покоління. Такі зустрічі є запорукою foto7діалогу поколінь, у ході якого в молоді посилюється відчуття історичної пам’яті, а водночас формується почуття відповідальності за майбутнє.
Проект передбачає обслуговування літніх в’язнів на дому. Для соціальних працівників і волонтерів проводяться семінари на теми: «Догляд за людьми похилого віку», «Пенсійні питання та пільги жертвам нацизму».
Зусилля організаторів проекту спрямовані на розвиток волонтерського руху, учасниками якого стало більше сотні старшокласників і студентів. Волонтери допомагають своїм підопічним у веденні присадибного господарства.foto14
Спілкування з постраждалими від нацизму, живими свідками історії дає поштовх активній збирацькій та дослідницькій діяльності молоді, написанню тематичних наукових робіт, створенню виставок. У якості заохочення найкращі українські та німецькі школярі-волонтери беруть участь у Міжнародному літньому таборі.
Міжнародним партнером проекту стали Регіональний освітній центр та Історична майстерня (м. Мерзебург, Німеччина; керівник – Петер Ветцель). Радо запрошуємо до співпраці й інших закордонних партнерів.

 Фотогалерея