Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Громадська організація "Мiжнародний фонд "Взаєморозуміння і толерантність" - 29 жовтня 2011 - Тренінг в рамках проекту "Залучення молодіжних європейських клубів до збереження історичної пам'яті в Україні"
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
Friday Mar 29

PDF Print E-mail

Українська асоціація європейських студій, за підтримки Міжнародної громадської організації "Міжнародний фонд "Взаєморозуміння і толерантність", оголошує конкурс на участь в тренінгу в рамках проекту "Залучення молодіжних європейських клубів до збереження історичної пам'яті в Україні".

Проект має на меті залучити Євроклуби України до діяльності зі збереження історичної пам'яті щодо жертв нацизму, розвитку міжгенераційного та міжкультурного діалогу, подолання соціальної ізоляції жертв націонал-соціалізму й тоталітаризму, самотніх людей похилого віку, і створення електронного фонду живої пам’яті про Другу світову війну.

Друга світова війна  - масштабна подія, яка і до цього часу викликає багато протиріч в українському суспільстві. Аби збагатити соціальну історію, відтворити повсякденне життя, ментальність "простих людей", що є недоступним в "традиційних" джерелах, головним методом, яким будуть користуватись євроклубівці-учасники проекту, буде "усна історія". Це є метод організації усної інформації учасників або свідків події, фіксованої збирачами інформації. При чому, структуроване спілкування із свідками історичних подій є не тільки цінним джерелом нових знань про минуле, але й відкриває перспективи якісно кращого розуміння історії молодим поколінням, та нових інтерпретацій відомих вже фактів.

Під час початкового тренінгу, що проводитиметься 29 жовтня 2011 року в м. Київ в форматі творчої майстерні, учасники проекту більш глибоко познайомляться з методом "усної історії". Представники запрошених Євроклубів також отримають корисні навички, які дозволять їм найбільш ефективно брати участь в проекті, а отже - боротись за головний приз - відеокамеру.Конкурсний відбір:


 

Запрошуємо зацікавлені Євроклуби ознайомитись з методичними рекомендаціями, підготувати опитувальник і провести пілотні інтерв'ю (2-3) зі свідками подій Другої світової війни. Пакет документів на конкурс має складатись із супровідного листа, аудиофайлів, та текстових файлів інтерв'ю. Супровідний лист має, зокрема, описувати мотивацію Євроклубу на участь в проекті, інформацію про проведену роботу (підготовка опитувальника, інтерв'ювання, волонтерська допомога респондентам, тощо), контактні дані опікуна та 1-2 найактивніших учасників Євроклубу, що здійснили цю роботу. Матеріали просимо надіслати на е-пошту: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it не пізніше 16 жовтня 2011 року

Методичні рекомендації доступні на сайті проекту iremember.org.ua. Із запитаннями щодо проекту запрошуємо звертатись до Вікторії Калашнікової, керівника проекту, к.і.н., за телефоном: +38 (099) 706 53 33.

Детальну інформацію про проект можна дізнатись на сайті iRemember.org.ua, на порталі УАЄС "Євростудії в Україні" www.europa.org.ua, а також на сайті МФ "Взаєморозуміння і толерантність" www.toleranz.org.ua.